Thursday, February 6, 2020

Musuroi de cartita cu zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 230 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri apa minerala carbogazoasa
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema:
  • 25 g amidon
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 300 g zmeura
  • Pentru decor:
  • zmeura + frunze de roinita

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Intre timp, se pregateste crema.

Amidonul se amesteca cu putin lapte, iar restul laptelui se pune la foc intr-un vas impreuna cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Cand laptele atinge punctul de fierbere se ia vasul de pe foc si se adauga laptele amestecat cu amidonul. Se pune vasul din nou la foc si se mesteca continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce blatul este gata, se lasa si acesta sa se raceasca.

Dupa aceea, blatul se taie circular pe deasupra (la 1-2 cm de margine), lasand partea de jos netaiata, si se scobeste.

Se spala zmeura si se pune in scobitura.

No comments:

Post a Comment